Een uitgebreide gids voor het kiezen van de beste LED strip voor uw huisdecor

Beste LED Strip Kopen? Bent u op zoek naar een manier om wat glans en schittering aan uw interieur toe te voegen? LED-stripverlichting kan een geweldige manier zijn om dat te doen! Met zijn lange, flexibele ontwerp kan LED-stripverlichting worden gebruikt om elke kamer in huis te verfraaien, van de woonkamer tot de keuken. Maar voordat u LED-stripverlichting aan uw huis toevoegt, moet u ervoor zorgen dat u de beste kiest voor uw behoeften. In deze uitgebreide gids vindt u alle informatie die u nodig hebt om een weloverwogen beslissing te nemen, van het kiezen van de juiste LED-strip voor uw huis tot het begrijpen van de verschillen tussen de verschillende beschikbare types. We geven u ook tips voor installatie en onderhoud, zodat uw LED-stripverlichting jarenlang optimaal blijft werken. Laten we dus aan de slag gaan en alles leren wat u moet weten over het kiezen van de beste LED-strip voor uw interieur.

Populaire LED Strips

Wat zijn LED strips?

LED strips zijn een soort flexibele verlichting die wordt gebruikt om verschillende ruimtes te verlichten, zoals winkels, kantoren en woonhuizen. Terwijl elke strip slechts een kleine hoeveelheid licht kan produceren, kunnen ze in combinatie worden gebruikt om een grote hoeveelheid licht te produceren, waardoor ze een veelzijdige verlichtingsoplossing zijn. De LEIDENE stroken worden aangeboden in een grote verscheidenheid van kleuren en helderheidsniveaus, die tot hen maken een grote optie voor een brede waaier van projecten. LED-strips bestaan uit een LED-lichtbron op een flexibele printplaat met een voeding. De printplaat is meestal gemaakt van een dun plastic materiaal, en er zijn meestal magneten bevestigd aan één uiteinde, zodat je hem gemakkelijk aan elk oppervlak kunt bevestigen. De voeding wordt gewoonlijk aangesloten op een stopcontact en levert de energie die nodig is om de LED’s van stroom te voorzien. U kunt meerdere strips achter elkaar bevestigen om een langere doorlopende lichtstrook te maken. LED-strips worden meestal gebruikt voor decoratieve doeleinden, zoals het verlichten van kunstwerken, boekenkasten, ramen of wandkasten. Ze worden ook gebruikt als taakverlichting, zoals in de keuken of onder kasten om moeilijk bereikbare plaatsen te verlichten. LED-strips kunnen ook worden gebruikt als algemene verlichting in kleinere ruimtes, zoals badkamers of inloopkasten.

Voordelen van LED-stripverlichting

– Esthetisch aangenaam – Als je het vergelijkt met andere soorten verlichting, is LED stripverlichting een prachtige keuze. In feite kiezen veel mensen ervoor om het te gebruiken als onderdeel van hun interieur vanwege de esthetische aantrekkingskracht. Of u nu kiest voor de standaard witte verlichting of de meer kleurrijke opties, u kunt er zeker van zijn dat het er goed uit zal zien in elke kamer. – Langdurig – Een ander voordeel van LED-stripverlichting is dat ze extreem lang meegaan. Hun levensduur ligt tussen de 50.000 en 100.000 uur, wat betekent dat u ze jarenlang niet hoeft te vervangen. – Veelzijdig – LED-stripverlichting kan in de meest uiteenlopende ruimtes en voor de meest uiteenlopende doeleinden worden gebruikt. Ze zijn perfect voor het verlichten van kunstwerken en andere decorstukken, en kunnen ook worden gebruikt als taakverlichting in de keuken of badkamer. U kunt ze ook gebruiken om inloopkasten of kleine kamers zoals een kantoor aan huis te verlichten. – Energie-efficiënt – Een van de grootste voordelen van LED stripverlichting is het feit dat ze zeer weinig energie verbruiken. In feite verbruikt een LED-strip ongeveer 90% minder energie dan traditionele gloeilampen. In vergelijking met TL-lampen verbruiken LED’s zelfs nog minder energie. Fluorescentielampen gebruiken bijna 10 keer meer energie dan LED’s, waardoor ze minder efficiënt zijn als het gaat om energieverbruik.

Verschillende soorten LED-stripverlichting

– Flood lampen – Deze zijn bedoeld om grote, open gebieden zoals een woonkamer, terras of achtertuin te verlichten. Flood lights produceren een breed, gelijkmatig licht en zijn uitstekend geschikt voor algemene verlichting. Ze zijn verkrijgbaar in zowel binnen- als buitenmodellen, waardoor ze een goede keuze zijn voor gebruik op patio’s of terrassen. Schijnwerpers kunnen ook worden gebruikt als taakverlichting onder kasten of dicht bij een werkplek. – Schijnwerpers – Schijnwerpers zijn het meest geschikt om specifieke objecten of gebieden te belichten, zoals kunstwerken of planten. Ze zijn qua vorm vergelijkbaar met schijnwerpers, maar ze produceren een smaller, meer geconcentreerd licht dat nuttig is voor het benadrukken van specifieke voorwerpen of gebieden. – Gordijnlampen of wandlampen – Deze lampen zijn ontworpen om een decoratief verlichtingspatroon op een muur of een gordijn te creëren, en ze kunnen ook worden gebruikt om een kamer te verlichten. Sommige merken hebben zelfs afstandsbedieningen waarmee de lampen gemakkelijk op afstand kunnen worden bediend. Gordijnlampen worden vaak gebruikt om een romantische of feestelijke look te creëren, terwijl wall washers een interessant decoratief effect creëren.

Overwegingen bij het kiezen van LED-stripverlichting

– Kleur – Het eerste wat u zult willen overwegen bij het winkelen voor LED strip verlichting is de kleur. LED’s zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, van warm wit tot koel blauw, zodat u de perfecte kleur kunt kiezen die bij het thema van uw kamer past. – Wattage – Als het gaat om LED strip verlichting, wattage is niet het enige ding om te overwegen. U moet ook kijken naar het voltage, dat is de hoeveelheid energie die wordt geleverd aan de strip. Het is belangrijk een strip te kiezen die op hetzelfde voltage werkt als uw lokale elektriciteitsnet. Als uw plaatselijke voltage 110 volt is, dan zult u een strook willen kiezen die op 110 volt werkt. Als uw plaatselijke spanning 220 volt is, dan moet u een strook kiezen die op 220 volt werkt. – Lengte – Als u van plan bent om uw LED-strip verlichting in een rechte lijn te installeren, dan hoeft u alleen rekening te houden met de lengte van elke afzonderlijke strip. Ben je van plan om ze in een unieke vorm te installeren, dan moet je rekening houden met de lengte van elke strip en de lengte van de verbindingsdraden.

Hoe LED stripverlichting meten

– Neem metingen – Voordat u gaat winkelen voor LED stripverlichting, wilt u ervoor zorgen dat u de juiste metingen hebt. Dit zal u helpen de beste pasvorm voor uw ruimte te vinden en zal ervoor zorgen dat de stripverlichting niet te laag of te hoog hangt. – Zoek het voltage – U kunt het voltage bepalen door op de achterkant van de lampen te kijken. Het voltage kan ook op de doos staan. – Zoek het aantal watt – Vervolgens wilt u weten hoeveel watt de lampen gebruiken. Hoewel het voltage belangrijk is, is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de stripverlichting de capaciteit van uw elektrische systeem niet overschrijdt.

Hoe LED stripverlichting installeren

– Plan uw lay-out – Voordat u uw LED-stripverlichting installeert, is het belangrijk om uw lay-out te plannen. Dit zal u helpen beslissen waar de beste plaats is om ze te installeren en zal het gemakkelijker maken wanneer het tijd is om ze daadwerkelijk te installeren. – Controleer uw elektrische systeem – Voordat u uw LED-strip verlichting installeert, moet u uw elektrische systeem controleren. Dit zal u helpen ervoor te zorgen dat uw draden de extra stroomafname aankunnen. – Kies een montagemogelijkheid – Als u er zeker van bent dat uw elektrische systeem de extra stroomafname aankan, moet u een montagemogelijkheid kiezen. U kunt de lampen rechtstreeks aan uw plafond of muur bevestigen, of u kunt kiezen voor een railsysteem om de installatie te vergemakkelijken.

LED strip verlichting onderhoudstips

– Zorg ervoor dat de stroom is uitgeschakeld – Voordat u uw nieuwe LED stripverlichting aanraakt of installeert, moet u ervoor zorgen dat de stroom is uitgeschakeld. Het is belangrijk om deze veiligheidsmaatregelen te volgen zodat u geen schokken krijgt. – Maak uw ledstripverlichting schoon – Het schoonmaken van uw ledstripverlichting is belangrijk omdat het de levensduur van de verlichting verlengt en ervoor zorgt dat deze optimaal blijft functioneren. Er zijn een paar verschillende manieren om uw LED stripverlichting schoon te maken. U kunt een doek, microvezeldoek of papieren handdoek gebruiken om de lampen schoon te maken. – Vermijd het schoonmaken van de lichten met water of andere vloeistoffen, aangezien dit schade kon veroorzaken. – Vervang oude LED-stripverlichting – Na een paar jaar is het belangrijk om te overwegen uw LED-stripverlichting te vervangen. Hoewel ze na enkele jaren nog steeds werken, zullen ze niet meer optimaal presteren. Het vervangen van uw LED-stripverlichting is een snel en eenvoudig project waarmee u uw huis mooi kunt houden.

Samenvatting

LED-stripverlichting is een geweldige manier om uw huis wat extra glans te geven. Of u ze nu wilt gebruiken als decoratie of als algemene verlichting, deze flexibele lampen kunnen een geweldige keuze zijn. Let bij het kiezen van LED stripverlichting op het wattage, de spanning, de lengte en de kleur voordat u een definitieve beslissing neemt. En vergeet ook niet rekening te houden met de veiligheidsmaatregelen. Met behulp van deze uitgebreide gids, zult u in staat zijn om de beste LED strip verlichting voor uw huis te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *