Dobbelspel kopen? Dit is de top 10 met de leukste dobbelspellen

Een leuk dobbelspel kopen? Goede idee! Dobbelspellen zijn namelijk altijd geweldig om te spelen. Met je vrienden samen met het hele gezin. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is een dobbelsteen. Deze spellen blijven spannend en uitdagend. Perfect voor het opvullen van een regenachtige dag, tijdens een gezellige avond met z’n tweeën of op vakantie.

We kennen natuurlijk allemaal wel de klassieke dobbelspellen. Zoals bijvoorbeeld Yahtzee. Maar, dobbelen is zo populair dat er elk jaar wel nieuwe gezelschapsspellen worden uitgebracht. Voor thuis of als pocketeditie voor onderweg. Wil je een dobbelspel kopen? Wij hebben de leukste alvast voor je opgezocht. Dit is onze top 10 met de beste dobbelspellen.

Dit zijn de meest vermakelijke dobbelspellen voor alle leeftijden

Qwixx

Wachten op je beurt? Dat is bij het spelen van Qwixx helemaal niet nodig. Want ook als jouw tegenstander dobbelt kun jij daar je voordeel mee doen. Zolang je jouw scoreblok maar als eerste kunt volzetten met kruisjes. Qwixx doet dus ook een beetje denken aan bingo.

 

Qwixx heeft in 2014 zelfs de Nederlandse Spellenprijs in ontvangst mogen nemen en is genomineerd voor beste speelgoed van het jaar in 2013. Dat is het spel wat ons betreft nog steeds. Het dobbelspel kan gespeeld worden vanaf 8 jaar en duurt doorgaans 15 minuten.

 

Minimaal aantal spelers    : 2

Maximaal aantal spelers   : 5

Leeftijdscategorie                : 8-99

Duur van het spel                 : 15 minuten

Inclusief dobbelstenen      : Ja

 

Keer op Keer

Pas op wanneer je dit leuke dobbelspel wilt kopen, want Keer op Keer werkt zeer verslavend. Je kunt het dan ook bijna niet bij één potje dobbelen houden. Het is de bedoeling dat je per worp een kleur en een cijfer kiest. Deze komen overeen met de kleuren en cijfers op de dibbelsteen warmee je ghooit. Het enige wat jij hoeft te doen?

 

De bijbehorende kolommen en gebieden vullen. Speel lekker strategisch door jouw tegenspelers de begeerde worp af te nemen. Tijdens het spelen van Keer op Keer kun je ook bonussen verdienen als je hele kolommen of vakken van één kleur kunt aankruisen. Ben je in het bezit van 2 kleuren? Dan ben jij de winnaar van Keer op Keer. Nog een keer?

 

Minimaal aantal spelers    : 1

Maximaal aantal spelers   : 6

Leeftijdscategorie                : 8-99

Duur van het spel                 : 20 minuten

Inclusief dobbelstenen      : Ja

 

Regenwormen

Tijdens het dobbelspel Regenwormen draait alles om het gooien van wormen, dezelfde getallen én een cijfer dat hoger is dan 20. Heb je daarbij ook nog een worm te pakken? Dan mag je de tegel houden of afpakken van je medespeler. Je gooit door totdat je de 36 hebt bereikt. Gooi je ogen die je al hebt? Ai, dan zou je een dobbelsteen moeten afstaan.

Heb je aan het einde de meeste glibberige wormen verzamelt? Dan ben jij de winnaar.

Regenwormen is een spel dat gespeeld kan worden vanaf 8 jaar. Het is snel, spannend en te spelen met maximaal 7 personen. Dat wordt dus zeker een leuke avond wormen vangen!

 

Minimaal aantal spelers    : 2

Maximaal aantal spelers   : 7

Leeftijdscategorie                : 8-99

Duur van het spel                 : 20 minuten

Inclusief dobbelstenen      : Ja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *